GÅ TILLBAKA

Recept pumpakärnor: Ta tillvara på pumpakärnorna!

ett år sedan
Recept pumpakärnor: Ta tillvara på pumpakärnorna!

Är du också en av dem som bestämt sig för att karva en pumpa lagom till halloween? Under gårdagskvällen bestämde vi oss för att starta en ny tradition, nämligen att göra den årliga Guestro-pumpan! Däremot insåg vi efter all urgröpning att det var så tråkigt att slänga bort allt innehåll… Därför frågade vi Johan Sjöqvist på Kajplats 9 om lite tips.

”En riktig hit är att rosta pumpafrön i ugn eller stekpanna och använda i en soppa för att få en annan textur. Om du rostar i ugn så häller du på antingen oliv- eller rapsolja, i stekpannan är det bäst att använd teflon så att fröna inte fastnar. Kom även ihåg att salta medan fröna är varma för att få saltet att fastna.”

Om ni undrar vad för snacks Guestro-teamet kommer äta dagarna fram över så är det inte en så svår gissning…

Här kommer ytterligare tips på olika smaker:

Vi önskar er lycka till med rostning och karvning!

Kajplats 9
how to